גולש/ת יקר/ה, הדפדפן בו את/ה גולש/ת (internet explorer) אינו מעודכן ואינו נתמך יותר. אתר זה נבנה בהתאמה לתצוגה בדפדפנים מודרניים. למידע נוסף ולשדרוג הדפדפן, לחץ/י כאן 
השימוש בדפדפן מיושן עלול לפגוע בחוויית הגלישה ולחשוף את המשתמש בו לסיכוני אבטחה חמורים, ומומלץ לעדכן בהקדם האפשרי.

3 טרנדים מרכזיים בעיצוב משרדים לשנת 2024

בשנים האחרונות עולם העבודה חווה תנודות ושינויים רבים. מצד אחד, רבים עובדים מהבית, ומצד שני קיימת מודעות רבה יותר ליצירת סביבת עבודה נעימה ומזמינה גם עבור העובדים וגם עבור הלקוחות.

לכן המשרד, שעד כה היה פעמים רבות בעל עיצוב אחיד וסטנדרטי, מנער מעליו את המוניטין האפרורי ונדרש להתאים את עצמו למגוון רחב של דרישות וצרכים משתנים. וכהמשך ישיר למגמה זאת, גם הטרנדים מתעדכנים בהתאם.

גמישות, מודולריות והיברידיות

המגפה העולמית כבר מזמן מאחורינו אבל השפעותיה עדיין ניכרות ועובדים רבים מעדיפים גם היום לעבוד מהבית, לפחות חלק מן הזמן. לכן, גם בשנת 2024 ההיברידיות היא מוטיב מרכזי בעיצוב המשרד, ולשם כך נדרש עיצוב גמיש המסוגל להכיל מספר משתנה של עובדים ומבקרים.

הגמישות הזאת מורגשת היטב באופן ארגון החלל שהופך להיות מודולרי הרבה יותר ומותאם לצרכים המשתנים מרגע לרגע. מרחב העבודה יכול לשלב בין משרדים סגורים, עמדות עבודה קבועות וזמניות, וחדרי ישיבות המיועדים לפגישות זום ופגישות סיעור מוחות.

אם המשרד גדול דיו ייתכן שיהיה גם חדר קהילתי המעודד מפגש בין כל העובדים ומאפשר לגבש ביניהם.
עם זאת, על אף הרצון להתאים את המשרד באופן מתמיד לדרישות המתעדכנות ללא הרף, חשוב גם לשמור על קביעות בכל הנוגע לאירוח הלקוחות.

כדי שהלקוחות ירגישו שהם בסביבה בטוחה המכבדת אותם חשוב גם היום להשקיע מחשבה רבה בעיצוב פינת המתנה ואזור קבלה מזמין. לשם כך כדאי להציב באיזור ההמתנה כורסאות המתנה נוחות בעלות ריפוד נעים, שולחנות צד נוחים ופינת קפה קטנה לרשות האורחים.

גורם נוסף שחשוב להתייחס אליו, בייחוד כאשר מאמצים גישה היברידית מודולרית, הוא נושא הטכנולוגיה. או ליתר דיוק – מחשבים, כבלים ושאר מפגעים אסתטיים. גם כאשר מזיזים עמדות עבודה, או משנים את ארגון הריהוט במרחב, חשוב לוודא שניתוב הכבלים אינו מפריע לתנועה וכי ישנם פתרונות הולמים להסתרתם בעת הצורך.

עיצוב פינת המתנה

פינות ישיבה שמזמינות להתרווח בהן. פרוייקט SKYLIMIT

עיצוב ביופילי

אין זה סוד שאת מרבית זמננו אנחנו מבלים בחללים סגורים, תחת אור מלאכותי מהבהב. עד לא מזמן זה היה סטנדרט מקובל בכל משרד, אך לאחרונה נעשה ברור יותר ויותר כי סביבות עבודה מסוג זה משפיעות לרעה על בריאות העובדים ורווחתם. לכן, אחד הטרנדים הבולטים בשנים האחרונות, כמו גם השנה, הוא העיצוב הביופילי.
סגנון זה שואף ליצור נקודת מפגש וחיבור בין האדם לבין הטבע, כך שסביבת העבודה תשלב יותר אלמנטים טבעיים שאינם גורמים לתחושת ניכור אצל העובדים.

עיצוב משרדי מסוג זה יכלול למשל שימוש רב ככל האפשר בחומרים טבעיים, בייחוד בעת בחירת ריהוט משרדי כגון כסאות משרדיים, עמדות עבודה ועוד. במקביל ייעשה ניסיון למקסם את פוטנציאל התאורה הטבעית של המשרד תוך ניתוב האור ומיקום עמדות העבודה בהתאם.

מומלץ גם לשלב צמחייה המותאמת למשרד ואפילו לעודד את העובדים לבחור בצמחים לעמדות העבודה שלהם ולקבל על עצמם את האחריות לטיפול בהם.

אם תרצו, ניתן לקחת את העיצוב הביופילי צעד אחד קדימה תוך הסתכלות סביבתית כוללת. המטבחון למשל יכול לכלול כלים רב פעמיים בלבד, וניתן להציב מכלים למחזור של בקבוקי שתייה, נייר ואפילו סוללות.
כל הצעדים הללו מטרתם ליצור סביבה נעימה המעצימה את תחושת הרווחה של העובדים, מקדמת יצירתיות ומשפרת את יעילות העבודה.
למידע נוסף על עיצוב ביופילי


עיצוב ביופילי
גם עציץ קטן עושה הבדל גדול. שגרירות צרפת בישראל

רגיעה, תנועה ובילוי משותף

רווחת העובדים נמצאת היום במרכז תשומת הלב, ולא בכדי. היום כבר די ברור כי שכר טוב אינו הפרמטר היחידי לבחירת מקום העבודה, ולעובד פוטנציאלי חשוב לוודא כי המקום שבו יבלה חלק ניכר מיומו יהיה נעים ומותאם ככל האפשר לצרכיו.

תובנה זו משפיעה בתורה על אופן תכנון ועיצוב המשרד, כאשר חללי העבודה צריכים מצד אחד לתמוך בסביבת עבודה נוחה המאפשרת ריכוז מקסימלי, ומצד שני לאפשר גם התרעננות, רגיעה ובילוי משותף.

לכן, אם בעבר הסתפקנו במטבחון מאובזר ובחדר אוכל נקי, כיום יש נטייה להרחיב את היריעה ולשלב מרחבים ציבוריים העונים על מגוון צרכים שונים. חדר ישיבות יכול לדוגמה להפוך להיות מעין סלון המאפשר שיחה וסיעור מוחות יצירתי בין עובדים, וניתן גם לשלב בו גם פינה שקטה יותר עם ספה משרדית מפנקת, להאזנה למוזיקה או קריאה.

אפשרויות שונות אלו מעניקות לעובדים הזדמנות לפסק זמן והתרחקות מהמסכים, כך שהם יכולים לחדש את מאגר האנרגיה שלהם, לרענן את המחשבה ולחזור "חדים" יותר לעבודה.

אם הדבר מתאפשר, ניתן לשלב במשרד גם חדר המיועד לאימונים גופניים קצרים ואנרגטיים. פעילות תנועתית כגון שימוש בהליכון, ואפילו קפיצה על חבל, או שימוש בגומיות התנגדות, משפיעה לא רק על הגוף אלא גם המחשבה, וכיום כבר ברור לחלוטין כי כמה דקות של תנועה או פעילות גופנית קצרה מסייעות לשפר את הריכוז ולהגדיל את היעילות.

ניתן גם לעודד תנועה בדרכים אחרות כגון בחירת שולחנות משרדיים המאפשרים עבודה בעמידה, כסא מחשב עם מנגנון נדנוד, או תכנון המרחב באופן המחייב את העובדים לנוע בין קומות המשרד.

בסיכומו של דבר, עיצוב המשרד היום צריך לקחת בחשבון מגוון רחב של גורמים. עליו להיות מודע לצרכי העובדים, לספק סביבה מזמינה ללקוחות וכמובן לנהוג באופן המתחשב בסביבה, וכל זאת תוך בחירה בריהוט משרדי איכותי וארגונומי השם דגש על בריאותם ורווחתם של העובדים.